החלטה בתיק ת"א 623-08

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי בחיפה
623-08
26.6.2013
בפני :
ברכה בר-זיו

- נגד -
:
פלוני
עו"ד ע. בדארנה ואח'
:
הפניקס הישראלי - חברה לביטוח בע"מ
עו"ד משה עבדי
עו"ד שלמה ברקוביץ ואח'
החלטה

1.         בפני בקשה נוספת לתשלום תכוף.

2.         התובע, יליד שנת 1964, נפגע בתאריך 5.2.08 בתאונת דרכים, כאשר משאית בה נהג התהפכה וכתוצאה מכך הוא נחבל בגופו. התאונה הוכרה כתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי.

3.         מומחה בתחום האורטופדי קבע לתובע נכות בשעור של 30% בגין קיבוע עמוד השידרה הגבי בעמדת קיפוזיס לא נוחה, 15% בגין הגבלה בתנועות כתף שמאל ו- 10% בגין הגבלה בתנועות עמוד השידרה הצווארי.

4.         מומחה בתחום הנוירולוגי קבע כי לא נותרה לתובע נכות נוירולוגית.

5.         מומחה בתחום האורולוגי קבע לתובע נכות בשעור 10% בגין ליקויי תפקוד במתן השתן.

6.         מומחה בתחום הפסיכיאטרי קבע לתובע נכות בשעור של 10% בגין סף גירוי נמוך, התפרצויות זעם, בעיות בשינה, דימוי עצמי נמוך ודכאון (מתוכם ייחס לתאונה 9%).

7.         הצדדים חלוקים בעיקר בשאלת יכולת התפקוד של התובע . לטענת התובע , הוא מרותק לכיסא גלגלים, במצב של "חצי שכיבה" ואיבד לחלוטין את כושר התפקוד. לטענת הנתבעת התובע מסוגל ללכת וכפי שעולה מחוות דעת המומחה בתחום האורטופדי , בדיקה  נוירולוגית של הכח הגס  בגפיים העליונות והתחתונות, שנערכה לו בבית החולים נמצאה תקינה. גם המומחה בתחום הנוירולוגי בדק את התובע ומצא כי אין דלדול שרירים בארבע הגפיים ולא קבע לו נכות בתחום זה.

8.         ב"כ התובע טען כי עובר לתאונה עבד התובע כנהג שכיר ושכרו הממוצע הסתכם ב- 8,796 ש"ח ובשערוך להיום 10,257 ש"ח.לטענתו, התובע נשוי ואב לשמונה ילדים , מתוכם 4 קטינים ומאז התאונה אינו עובד, אינו מפקד ואין לו הכנסות , למעט קיצבה המשולמת לו על ידי המוסד לביטוח לאומי. כן טען כי גם אשתו של התובע במצב רפואי קשה , לאחר שעברה ניתוח שהסתבך וגם היא רתוקה לכסא גלגלים.

9.         ב"כ התובע טען כי צרכי התובע מסתכמים כדלקמן:

צרכי מחיה - 10,000 ש"ח

נסיעות - 3,000 ש"ח (כאשר התובע נזקק לאמבולנס לכל נסיעה ועלות נסיעה היא כ-900 ש"ח)

התאמת דיור - 100,000 ש"ח.

תרופות - 1,000 ש"ח

סיעוד - 10,000 ש"ח (התובע טען כי הוא נעזר בעיקר בבני משפחתו מפאת חסרון כיס).

10.        ב"כ הנתבעת טען כי לתובע כבר שולמו עד היום תשלומים תכופים בסך של 536,186 ש"ח וכי כבר חלפו חמש שנים ממועד התאונה ואין מקום לפסוק תשלום תכוף נוסף (במיוחד לאור העובדה שמדובר בתאונת עבודה והתובע מקבל קיצבאות מהמוסד לביטוח לאומי).

11.        ב"כ הנתבעת טען כי שכרו הממוצע עובר לתאונה הסתכם בכ- 5,200 ש"ח נטו (כ- 6,000 ש"ח נכון להיום) וככל שיפסק לתובע תשלום תכוף נוסף - בסיס השכר שיש לקחת בחשבון הוא השתכרותו זו בלבד- שצריכה להיות גם מדד לרמת חייו לפני התאונה.

12.        ב"כ הנתבעת טען כי ככל שיפסק לתובע תשלום תכוף יש לקחת בחשבון את העובדות הבאות:

מאחר והתאונה בה נפגע התובע הוכרה כתאונת עבודה אין הוא זכאי לפיצוי בגין ניידות ותרופות.

באשר להתאמת דיור טען ב"כ הנתבעת כי כבר הוקדם לתובע סכום של 50,000 ש"ח עבור התאמת דיור, על פי החלטה מיום 11.6.09 וכי בשלב זה אין לפסוק לתובע כל סכום נוסף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>